Семинар за биологично овощарство в Ямбол
Семинар за биологично овощарство в Ямбол / Dariknews.bg, архив

Информационна среща-семинар на тема „Практики и методи в биологичното овощарство" ще проведат днес Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Шуменски университет „Е. Константин Преславски" в Ямбол.

Събитието ще се проведе в сградата на Научнотехнически съюз.

По време на семинара фермерите ще бъдат запознати с основните изисквания при създаване на овощни градини по методите на биологичното производство, както и методите за борба с плевелите, вредителите и болестите в овощни градини, отглеждани по биологичен начин. Ще бъде представена добра практика за отглеждане на овощна градина и поддържане на почвената повърхност в трайните насаждения чрез затревяване на междуредията.

Експерти от Териториален областен на НССЗ - Ямбол ще представят възможностите за подпомагане на земеделски стопани по Мярка 11 „Биологично земеделие" от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014-2020 г.

Събитието е част от инициативата службата за продължение на активната дейност на за подобряване на връзката „научни изследвания - съвети в земеделието - земеделски бизнес".

Предстоящите съвместни информационни мероприятия на НССЗ може да намерите на интернет страницата на Службата в раздел „Обучения и информационни дейности".