Семейство роми в ареста, нападнали полицаи с прът
Семейство роми в ареста, нападнали полицаи с прът / DarikNews.bg, архив

С изстрел във въздуха със стоп патрон новозагорски полицаи удържаха семейство роми, в ареста са родителите и двамата им синове. Инцидентът е станал на 2 септември сутринта, когато полицаите спрели за проверка лека кола на ул. „Кузман Стойков” в Нова Загора.  Зад волана бил неправоспособен младеж на 18 години,  с него пътувал 20-годишният му брат. Когато забелязал униформените, водачът спрял колата,  излязъл от нея и тръгнал в обратна посока.

При опита да бъде спрян от полицаите за проверка на документите, единият от униформените бил нападнат от баткото.  По това време на мястото на инцидента спрял друг автомобил, в който пътували родителите на двамата младежи. Въоръжен с прът бащата – на 36 години, нападнал и опитал да удари полицая, бил предупреден служителите на реда да остави пръта и да отстъпи.

Тъй като не изпълнил разпореждането, се наложило единият от униформените да стреля във въздуха със стоп патрон и да бъде повикана помощ от полицейското управление. След пристигането на още служители на реда, нападателите са задържани, като в ареста е и съпругата на нападателя – жена на 37 години.

За случая е уведомена Районна прокуратура - Нова Загора, образувана е проверка. Ромското семейство е в ареста за 24 часа.