Седмокласничка дари косата си за онкоболни деца
Седмокласничка дари косата си за онкоболни деца / Дарик Сливен,

Седмокласничката Ралица Апостолова дари косата си за онкоболни. Ралица е ученичка в ОУ „Панайот Хитов" Сливен. „Аз не губя нищо, а децата, болни от рак ще могат да бъдат малко по-щастливи и с този малък жест ще даря лъч надежда на болните деца. Чувствам се прекрасно и може би за първи път се чувствам толкова добре", сподели седмокласничката.

Според нея у всеки човек има зрънце добро, важно е само хора да го осъзнаят. Постъпката на Ралица е вдъхновила и други деца. Четвъртокласнички от IV „б" клас на същото училище също са пожелали да се разделят с дългите си косите. Примерът й е последван и от други жени в Сливен. 

Седмокласничка дари косата си за онкоболни деца
netinfo
Техните кичури в момента се съхраняват в училището и предстои да бъдат изпратени в столицата за да бъдат използвани за направа на перуки, съобщи директорката на училището Валя Янкова.

Съучениците и приятелите й я подкрепят и се гордеят с постъпката й, добави Йоана Иванова, приятелка на Ралица Апостолова. Класният й ръководител Деница Стоева разказа за седмокласничката, че е много тиха и скромна и добави, че „това, което тя направи показа на всички, че Ралица може да направи нещо добро" .

Ралица Апостолова сподели, че е готова да се включи и в друга благородна инициатива. Тя мечтае да продължи образованието си в художествената гимназия, като до момента е печелила множество награди от различни конкурси по рисуване.

Седмокласничка дари косата си за онкоболни деца
netinfo
Директорката се надява постъпката на възпитаничката на ОУ „Панайот Хитов" да вдъхнови и други сливенски ученици и да предаде нататък поне една малка добрина, лъч надежда и капка радост на онкоболните.