Седем искания към общинска администрация и Общински съвет огласи инициативен комитет
Седем искания към общинска администрация и Общински съвет огласи инициативен комитет / Дарик Сливен, Архив

С прочитане на декларация от името на Инициативния комитет, построил палатков лагер в Попската градинка започна днешното заседание на Общински съвет – Сливен.

Сред исканията в декларацията са да бъде огласена ведомостта със заплатите на кмета и общинските съветници и публично разяснение как са формирани; отчет за гражданските договори, сключени от Община Сливен; да се прекратят договорите на назначените пенсионери и освободените места да се предложат на млади безработни; да се намали общинската администрация с 25%; да бъде огласен пълният списъчен състав на персонала на община Сливен; от 1 юни да се въведе декларация за всички служители в общината за персонална и материална отговорност, както и да се обявят на интернет страницата на общината всички решения и действия на Общинския съвет.

Декларацията с исканията прочете Добромир Батинков, който обясни, че те са формирани от гражданите, участвали в подписката против увеличението на заплатите на общинските съветници.

Самите общински съветници, както и присъстващите представители на общинска администрация не взеха отношения към исканията.