СДС кани своите като граждани на протеста пред община Сливен
СДС кани своите като граждани на протеста пред община Сливен / netinfo

Oбщинския съвет на СДС-Сливен призова в прессъобщение своите членове, симпантизанти и граждани на Сливен на 24 януари /понеделник/ в 9 ч. пред сградата на общината да изразят своята гражданска позиция относно искания нов заем от Община Сливен. По същото време там има сесия на Общинския съвет, на която съветниците ще гласуват точката за кредита.

Тогава ще се проведе и организиран протест срещу кредита с шествие, което ще тръгне в 8 часа от Градската градина.

Не искаме да придаваме политическа окраска на протеста, но всеки има право като гражданин на Сливен да изрази своето мнение за това дали е необходим този кредит, каза пред Дарик подалия информацията - Атанас Митев.

Протестът ще бъде добре организиран и цивилизован, ще има и коменданти, които да тушират евентуални провокации и веднага да съдействат на полицията, с която са уточнени параметрите на шествието и мястото на протестиращите отвъд тротоара пред общинската зала „Май", увери председателят на организационния комитет Екатерина Георгиева.

Протестът е организиран от граждански инициативен комитет, но се подкрепя от различни политически сили.

В представената по-рано декларация бе обявено, че има информационно затъмнение за параметрите по договорите на общината с фирмите - изпълнители по строителство, ремонт и инвестиционни дейности и услуги на територията на региона. С този документ гражданите на Сливен изразяват своя вот на недоверие към кмета на града и настояват в срок от един месец компетентните държавни органи и институции да предприемат мерки за установяване на всички законови и финансови нарушения, обявиха от комитета. "Това може да стане единствено след отстраняване на кмета от длъжност, с цел осигуряване на обективност на проверките и разследването". Според Георгиева ако 12 милионния нов кредит бъде гласуван, то от инициативния комитет ще се обърнат към европейски институции.