„Сдружение Тракия ІV: Няколко фирми се опитват да наложат извъндоговорни правила
„Сдружение Тракия ІV: Няколко фирми се опитват да наложат извъндоговорни правила / Дарик Сливен, Архив

Във връзка с протестите на част от фирмите, от които е наета техника на ЛОТ 4 на АМ „Тракия" до медиите бе разпространена позиция на Иван Иванов, представляващ „Сдружение Тракия ІV".  

Според писмото, сдружението се разплаща с дружествата, които спазват клаузите по сключените договори, като през последните 2,5 години „Сдружение Тракия IV" е работило коректно с над 300 различни по големина и дейност фирми.

„През последните няколко дни с недоумение забелязваме повишена активност от няколко фирми, които се опитват чрез организирани публични действия да наложат нови, извъндоговорни правила. Опитът им да внушат, че между нас има некоректни взаимоотношения е недопустим.

Тези фирми представляват незначителен брой от всички наши партньори, ангажирани с изпълнението на ЛОТ 4 на АМ „Тракия".

Опитите ни да изясним ситуацията с обявилите се за представители на тези фирми бяха безуспешни, въпреки че ръководството на „Сдружение Тракия IV" прояви желание за това преди десет дни" - пише в позицията.

Иван Иванов категорично заявява,че търговските взаимоотношения с тези фирми оттук нататък ще бъдат решавани единствено и само в съда, независимо дали ще има предстоящи опити за необосновани претенции и политизиране.

„Лот 4 от магистрала „Тракия" ще бъде готов в договорените срокове и ще бъде изпълнен качествено, както се строи и до момента" - завършва позицията на представляващия „Сдружение Тракия IV" Иван Иванов.