Сдружение Брезичка ще работи за по-зелен Сливен
Сдружение Брезичка ще работи за по-зелен Сливен / netinfo

Сдружение с нестопанска цел „Брезичка” основаха седем успели жени от Сливен. Основната цел на формированието е да работи в защита на екологията и околната среда; да подпомага еко проекти – така наречените „зелени идеи”. Дамите вече имат акции по залесяване зад гърба си - посадили са 25 брезички в квартал „Дружба” и „Сини камъни”, като са облагородили местата, където младите дръвчета вече имат листа.

По повод Първа пролет от сдружение „Брезичка” планират на 22 март да засадят още дървета и храсти, като преди това с водосвет пред бл. 6 в кв. „Дружба” ще поставят официалното начало на своята дейност. „Повод за създаване на сдружението е, че децата ни няма къде да играят, пространствата пред блоковете се превърнаха в паркинги” – обобщи председателят на „Брезички” адвокат Магдалена Данчева.

Предстои да бъде обявен конкурс за уеб страница и лого на сдружението, като наградите са съответно 100 лв. и мобилен телефон.

Дамите ще правят еко акции всяка седмица. Те имат идеята да се занимават не само с озеленяване, а и с построяване на беседки и поставяне на пейки на зелените площи в кварталите на Сливен.