С бойкот на преброяването заплашиха от ВМРО-НИЕ
С бойкот на преброяването заплашиха от ВМРО-НИЕ / netinfo

Членовете на местната организация на ВМРО-НИЕ в Сливен са решили да бойкотират преброяването през 2011 г., ако премиерът не уволни ръководството на Националния статистически институт (НСИ) или то само вкупом не подаде оставка. Те заявиха в декларация, че ще използват възможността да се преброят сами в страницата на НСИ и ще се впишат в графата етническа принадлежност като автохтонци (местни).

Хората, които са допуснали българите да си вписват като българо-мохамедани или македонци са приравнени в декларацията „с чудовището Йосиф Сталин, който кръсти татари милионите българи в бившия Съветски съюз, изповядващи исляма".

„В деня на Съединението приравняваме всички разединители и към Димитров, другите слуги на Коминтерна и вълците на югославската УДБА, които се опитваха да разделят българите на македонци, добруджанци, тракийци и шопи.

Недопустимо е държавни служители да се държат като онези, които пробваха общественото мнение с „революционната" идея да въведат латиницата в България. Сред нашите братя има и католици, тях като папищаши ли ще ги броим?", пише още в декларацията.