С 295 са се увеличили членовете на БЧК в сливенско
С 295 са се увеличили членовете на БЧК в сливенско / netinfo

Увеличение на червенокръстките дружества в региона и броя на членовете в сравнение с миналата година се забелязва в Сливенско, съобщи пред Дарик Маргарита Русева, областен секретар на БЧК. Областната организация на БЧК-Сливен отчете дейността си на поредната годишна отчетна сесия. Отлична оценка за работата на местната организация дадоха от Националната съвет на БЧК.

2 350 са станали членовете на организацията през миналата година, техният брой е нараснал с 295. Дружествата в региона са 75, от тях 29 в градовете и 46 в селата при 70 за 2005-та година.

През миналата година БЧК-Сливен продължи да подпомага деца в неравностойно социално положение, съобщи Маргарита Русева. Продължава да съществува безплатна трапезария през зимните месеци, която бе подновена и тази година. С парични помощи са подпомогнати 55 абитуриенти в неравностойно положение.

Подпомагани са също училища с деца, в които преобладават ученици от социално слаби семейства. Това са училищата в Селиминово, Ябланово и Камен. Децата в социалните домове също се подпомагат целогодишно, каза още Русева. Тя съобщи, че през миналата година освен всички други социални помощи, предназначени за тези домове, там са били предоставени също около 2 тона сухо мляко.