Руският министър на културата благодари за проведения руски фестивал
Руският министър на културата благодари за проведения руски фестивал / netinfo

Министърът на културата на руската федерация Александър Авдеев, благодари с писмо до организаторите за проведения в Сливен фестивал на руската песен и танц, съобщиха от община Сливен.

„Фестивалът на руската песен и танц, който преминава под знака на тези годишнини, в Сливен, е удивителен празник и по своята същност е символ на освобождението и единението на нацията и народите. Многогодишният успех на фестивала е отражение на руско-българската дружба. Желая Ви, скъпи приятели, мир, щастие и благополучие”, се казва в писмото на Александър Авдеев.

То е получено от Захари Захариев, председател на Федерацията за дружба с народите на русия и председател на фондация „Славяни” и препратено с факс до община Сливен.

 „Министерството на културата на Руската федерация сърдечно приветства организаторите, участниците и гостите на Фестивала на руската песен и танц, посветен на 130-годишнината от Руско-турската освободителна война и възстановяването на българската държавност и Годината на Русия в България”, пише още в поздравителния адрес на руският министър на културата.