Румен Андонов: По-безразборно харчене на пари в общината не е имало
Румен Андонов: По-безразборно харчене на пари в общината не е имало / netinfo

Листата за общински съветници на Коалиция „Демократично обединение ЗНАК за Сливен” вече е регистрирана в Общинската избирателна комисия, съобщи днес на пресконференция кандидатът за кмет на Сливен Румен Андонов. Той представи на журналистите листата за общински съветници на Коалиция „Демократично обединение ЗНАК за Сливен”, кметове на населени места, както и акценти от предизборната си платформа.

Андонов изрази опасения, че заемът от 22 милиона лева, който изтегли община Сливен, може да даде негативно отражение след години. Той смята, че асфалтирането на улиците на Сливен преди изборите е популизъм, който се прилага и в други градове на страната. „ Наблюдавам финансите на общината от 91 година, но по-голяма разсипия и по- безразборно харчене от това на екипа на Лечков не е имало, и контролните органи могат да кажат дали това е така”, каза Андонов. Той зададе и въпрос какво се случва с финансовия резерв на общината, след като преди 2 години е бил в размер на 9 милиона лева.

Официалното откриване на предизборна кампания на Румен Андонов ще бъде на 2 октомври от 18 часа в Драматичен театър „Стефан Киров”. Очаква се да присъстват и лидерите на партии, включени в коалицията. Финалът на вечерта ще поставят Шкумбата и група „Дияна Експрес”.