Родители търсят съдействие за лечението на нарокзависимото си дете
Родители търсят съдействие за лечението на нарокзависимото си дете / Нелина Димитрова

Родителите на 17-годишно момиче искат дъщеря им да се лекува от наркозависимост. Майката Мария Георгиева е подала жалба в полицията за принудително лечение. От полицията съобщиха за Дарик, че на 27 март преписката ще бъде изпратена в прокуратурата, откъдето на 17 март са изпратили искане до ОД на МВР Сливен за проверка по случая.

„Тя е към своя край, събрани са материалите, разчитаме и на съдействие на родителите”, уточни говорителят на полицията Първолета Мандинска. Момичето, по думите на родителите, е започнало да взема наркотици от август 2014 година под влиянието на 33- годишна жена. Към момента дъщеря им е била официално три пъти обявявана за национално издирване. Полицията във Велико Търново е успяла да осуети опит да бъде изведена от страната с цел проституция от мъж от Ловеч.

 

За последно Мария и Иван Георгиеви са видяли дъщеря си вчера в полицейския арест, където е била задържана за 24 часа. След подписване на протокол от страна на баща й и увещания, тя е заведена за преглед в болницата в Сливен. И отново избягала. По думите им момичето в момента живее в сливенския квартал „Сини камъни“ с 42- годишен мъж. Тяхното притеснение е, че само след няколко месеца, през октомври, девойката ще навърши пълнолетие и няма да могат да я предпазят. Те са потърсили помощ от Отдела за Закрила на детето, Местната комисия за борба с противообществените прояви и настояват за принудителното й лечение.