Ремонтът около църквата „Свети Димитър“ готов до Великден
Ремонтът около църквата „Свети Димитър“ готов до Великден / Община Сливен

В график продължават дейностите по проекта на община Сливен „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. В момента усилено се работи на площад „Хаджи Димитър”, пред паметника и около църквата „Св. Димитър”, където започна монтирането на настилката от гранитни плочи и гранитни павета.

Довършва се и поливната инсталация. Очаква се до Великден пространството около църквата да бъде готово, а до края на април и останалата част от площада пред паметника на Хаджи Димитър.

На входа на пешеходната зона до Розова градина се завършва осветлението. Светлините от колоните ще се пречупват, така че да оформят светлинна рамка и да осветяват входа на пешеходната зона. А фонтаните ще са оборудвани с локално осветление, отбелязват от общината.

Почти готова е настилката в участъка от Розово градина до НТС. Изградени са стоманобетонните стойки за пейките и предстои монтаж на самите пейки и изграждането на зелените площи.

„Този участък беше изостанал от графика, заради изграждането и реконструкцията на водопровода и канализацията, но времето е наваксано и строителството в участъка ще завърши в срок. Очаква се при добро време да се обработят стените, които очертават земните площи около дърветата“, отбеляза заместник-кметът Иван Манчев.

В участъка от НТС до бившето кино „Българка” се извършват частични ремонти на паважната настилка. Тук ще се наблегне на зелените площи и на фонтана пред комплекс „Печ”.

Ремонтът около църквата Свети Димитър готов до Великден
netinfo

През следващия месец фонтанът трябва да заработи. При по-добро време ще се завърши строителството и на детските площадки в участъка от кино „Българка” до Стария бряст.

Предстои поставянето на хоризонтална маркировка и смяна на организацията на движението по новата улица.

Ремонтът около църквата Свети Димитър готов до Великден
netinfo