Ремонтът на ларгото е към края си
Ремонтът на ларгото е към края си / Община Сливен

До края на месеца ще приключат строителните работи по ремонта на пешеходната зона на Сливен. Вече са монтирани осветителните тела на колоните в началото на пешеходната пътека до Розова градина, готови са и сухите светещи фонтани там. „До края на седмицата ще видим ефекта от светлините на подхода към пешеходната зона през нощта“, каза зам.-кметът Иван Манчев.

Всички отводнителни съоръжения по главната улица са обозначени като мярка срещу кражби и предаването им в пунктовете за вторични суровини. Монтират се кошчета за отпадъци и дървените части на пейките. Почистен е фонтанът пред общината, който през почивните дни бе умишлено замърсен. Монтирана е камера, с която ще се наблюдава за нарушители.

През седмицата детските площадки ще получат сертификат, ще се  поставят обозначителните табели и ще бъдат отворени за децата.

 

Готова е маркировката по новата улица, западно от сградата на общината. Оформят се служебни паркинги, паркинги за свободно паркиране. Довършват се зелените площи на площад „Хаджи Димитър”. Предстои ремонт и на чешмата „Мечето” до църквата „Св. Димитър”. Там се почистват плочките около църквата, зацапани с парафин от свещи по Великден.