Ремонтите продължават
Ремонтите продължават / netinfo

Ремонтите в Сливен продължават. В момента се копае на кръстовището на булевардите „Стефан Стамболов”, „Ичеренско шосе” и „Панайот Хитов” за изграждане на пръстена на новата водопроводна мрежа, съобщи кметът на Сливен Йордан Лечков.

Пред завършване е подмяната в кв. „Сини камъни”, а тази година ще сменят тръбите в „Ново село” 2 от съборената недовършена болница до Дюлева река с продължение до Андреева чешма.

 

През пролетта ще започне асфалтирането на ракопаните улици, на кв. „Сини камъни”, да се завърши в „Дружба”. По булевард Стефан Стамболов и участъка покрай жп гара и по „Георги Данечев” също ще бъде положен втори слой асфалт. Започнатото асфалтиране от балкаското село Ичера по пътя до Моллова гора също трябва да бъде завършено до булевард „Панаойт Хитов”, но преди това трябва да бъде подменена водопроводнат мрежа на вилната зона. За канализация там на този етап е трудно да се говори, защото общината няма проектна готовност, каза Лечков и изрази надеждата всички тези дейности да бъдат приключени до края на настоящата година.

 

Старата част на града също ще бъде разкопана цялата за подмяна на водопровод и канализация.

Що се отнася до занемарената от години зала „Сливен”, чийто плануван ремонт все още се бави, кметът Лечков посочва като причина това, че специалистите не можели още да се разберат по отношение на акустиката.