Ремонтират църкви в Стралджанско
Ремонтират църкви в Стралджанско / Общински пресцентър Стралджа

Три църкви в стралджанската община - в селата Правдино, Лозенец и Воденичане, ще бъдат основно ремонтирани.  Срокът за изпълнение на дейностите е 30 месеца. Средствата, които ще бъдат усвоени са - за храма във Воденичане – 235 954лв., за този в Правдино – 246 256 лв. и за Лозенец – 244 674 лв.

Фирмата-изпълнител вече започна строителните работи във Воденичане, където храмът, на името на Св.Атанасий е напълно опасан със скеле, работниците използват хубавото време, за да извършат всичко предвидено по дейности - ремонт на покрива и фасади, смяна на  дограма, изграждане електро-мълниезащита, зазимителна инсталация и др. Освен на църковния храм, ремонт се извършва и на помощната постройка до него. Само преди дни започнаха възстановителните работи и на църквата в Правдино, където покривът вече  е открит.

Очаква се тези дни да стартира и работата в храма „Св.Димитър” в Лозенец, потвърди Митко Загоров, консултант по проекта, представител на Сливенска митрополия. В края на миналата седмица той направи поредната обиколка по обектите и срещи с местните свещеници, председатели на църковните настоятелства, съобщават от общинския пресцентър в Стралджа.