Ремонтирания Пенсионерски клуб №2 отвори врати в Нова Загора
Ремонтирания Пенсионерски клуб №2 отвори врати в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Пенсионерски клуб № 2 в Нова Загора бе открит официално след едномесечен ремонт в присъствието на кмета Николай Грозев и заместник-кметът Галя Захариева, съобщават от общинския пресцентър.

Основно е ремонтиран покрива, подменени са водосточните тръби, сложена е нова хидроизолация, шпакловане, боядисване, частична подмяна на подовите настилки и ремонт на ел. инсталацията. Кметът Грозев информира за намерението на общината да изтегли дългосрочен заем, който ще бъде използван за подобряване на инфраструктурата, трансформирането на старата сграда на кино „Младост" в спортна такава, ремонт на кметства, училища, изграждане на здравни служби по селата и др. „Мащабът на строителството през идната година ще бъде много по-голям от този през 2011 г., когато по европейски проект се направиха девет улици в града и се оформиха градския площад и междублоковото пространство в ж.к. „Загоре". 

Галя Захариева заяви, че в общината е създаден строг ред за разпределяне на финансите и добави: „Имаме много сериозна политика на събираемост на приходите на общината. Търсим нови начини да ги увеличим чрез постъпващи финансови средства от концесии, даване под наем на язовири, общински сгради и т.н. Понякога се налага да търсим своите права и по съдебен ред, защото има фирми, които са със задължения към общината още от 2005 година".

Във връзка с осигуряване на работа за младите хора в града Николай Грозев заяви, че се търсят всякакви възможности за осигуряване на работа. Тази година са били отпуснати  свободни места за полицаи и пожарникари. Близостта на автомагистрала „Тракия" също е от значение, защото в общината постъпват искания за изграждане на комплекси от паркинг с бензиностанции и газостанции и обслужващи сгради - заведения за обществено хранене, мотел и т.н.

За обслужването на тези комплекси ще се търсят работници и това е още един начин да повиши заетостта сред младото население. Съвместната ни работа с Бюрото по труда също дава много добри резултати за осигуряване на работа и за нискоквалифицираното население в общината чрез различни регионални и национални програми.