Регионална среща за зимното поддържане
Регионална среща за зимното поддържане / Дарик Сливен, архив

Готовността за зимния сезон е била обсъдена на регионална работна среща на областните управители в Стара Загора. Заместник-областният управител на Сливен Огнян Арабаджиев съобщава, че още през септември са предприети мерки за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в сливенско. Областно пътно управление – Сливен има план за зимно поддържане и план за въвеждане варианти за временна организация на движението при сложни метеорологични условия през проходите Вратник, Котленски и Твърдишки. Зимното поддържане на участъците от републиканските пътища в границите на градовете ще се осъществява от съответните общини.

Срещата в Стара Загора е имала за цел да се подобри координацията между институциите и в нея са участвали взеха директорът на Дирекция „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в АПИ инж. Георги Златев, гл. инсп. Красимир Костов от КАТ, представители на областните администрации, областните пътни управления, областните управления „Пожарна безопасност и защита на населението“, пътна полиция и фирмите-изпълнители на областите Сливен, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Хасково (Югоизточна зона).

 

Докладвани са били готовността за зимното поддържане на пътищата в  Югоизточна зона, както и невралгичните точки и евентуални проблеми, които се очакват. От Областна администрация – Сливен допълват, че на срещата е бил повдигнат въпросът за предоставянето на тежък кран, който да премества закъсалите многотонни камиони. Споделен е бил и проблемът с недобрата грамотност за движение по пътищата и недоброто оборудване за зимни условия на тежкотоварните МПС на много чуждестранни водачи, преминаващи транзитно през страната.