Разширяват РБ Сава Доброплодни
Разширяват РБ Сава Доброплодни / netinfo

Множество ремонти и преустройства на отдели и заемни са извършени през 2006-та година в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, съобщи директорът Росица Петрова. Те са реализирани със средства на библиотеката.

Закупена е също нова техника и оборудване. Освен това завърши климатизацията на културната институция. Тази година предстои значителна част от средствата да се задели за модернизация и поддръжка на техниката, заяви, Петрова.

Очаква се през 2007-ма да бъде реализиран проектът за разширение на библиотеката. През декември миналата година беше обявен търг от общината за изпълнител. До края на март ще приключат всички процедури и проектът ще стартира, смята директорът на библиотеката.

Росица Петрова заяви, че е много доволна от системата на делегираните бюджети, тъй като за инициативните ръководства на културни институции се откриват много възможности.

През миналата година освен целевата субсидия, която се получава ежегодно като регионален културен институт и средствата от бюджета са привлечени 14600 лв. по проекти.

От собствени приходи библиотеката е събрала 36500 лв., тези средства са използвани за закупуване на литература, абонамент за периодични издания, издателска дейност, текущи ремонти и културни прояви.