Разясняваха ползите от американските бази
Разясняваха ползите от американските бази / netinfo

Заместник-министърът на отбраната Радослав Бозаджиев, областният управител на Сливен Христина Чолакова, висши военни, експерти и представители на посолството на САЩ у нас, участваха в поредния разяснителен форум за съвместното ползване на българо-американските военни бази. Срещата се проведе в читалището на Сунгурларе.

Инициативата е по проект „Информационен форум по въпросите на съвместното ползване на военните съоръжения от българската армия и американските въоръжени сили на базите в Ново село и Граф Игнатиево. Той се реализира от Фондация Инициатива за евроатлантическо образование съвместно с Посолството на САЩ, Министерството на отбраната и Генералния щаб на Българската армия.

Идеята на информационния форум е да обедини усилията на държавната и местната власт, гражданското общество и медиите за формиране на положителни нагласи сред населението по места. В рамките на проекта от началото на годината такива срещи вече се проведоха в село Мокрен и град Котел, като предизвикаха широк обществен интерес и дискусии за ролята на гражданско-военните отношения и мястото на базите в процеса на трансформация на Българската армия.