Разпад на групата на Атака в ОбС Сливен
Разпад на групата на Атака в ОбС Сливен / netinfo
Разпад на групата на Атака в ОбС Сливен
21494
Разпад на групата на Атака в ОбС Сливен
  • Разпад на групата на Атака в ОбС Сливен

Общинският съветник Петър Димитров от Атака официално напусна групата на партията в Общинския съвет в Сливен. Това стана на сесията днес. Декларацията, с която Димитров /който е брат на бившия сливенски депутат от Атака Митко Димитров/, напуска групата бе прочетена от председателстващия сесията Марин Кавръков.

Както Дарик съобщи, при първото си посещение в Сливен след избирането й за народен представител Калина Крумова от Атака бе категорична, че партията ще оттегли политическото си доверие от двама свои общински съветници в Сливен.

Така Атака остана без група в местния парламент, защото по регламент за съществуването на група са необходими трима съветника, сподели Кавръков.

Според него д-р Емилия Симеонова, която напусна групата на „Обединени за Промяна на Сливен", неотдавна стана член на Атака, по документи не се числи към групата на националистите.

Марин Кавръков съобщи, че очаква групата да бъде напусната и от общинския съветник Иван Петров, който в момента бил в чужбина.

Петър Димитров заяви пред медиите, че неговото действие е провокирано от народния представител Калина Крумова и той е изпълнил нейната воля. С това вече нямало да има обозначена група на Атака, а тя според Димитров била досега най-работещата в местния парламент. След кметските най-много били приетите предложения на Атака.

Димитров изтъкна, че никой не е разбрал на национално ниво, че Общинският съвет в Сливен е приел декларация срещу Арменския геноцид.

Той обяви, че съветниците на Атака ще продължат да работят за гражданите, но като личности и няма да се присъединяват към други групи.

Комично било, че единствено в Сливен в сравнение с цялата страна, още преди 2 години, съветниците на Атака гласували с ГЕРБ, а сега Волен Сидеров горещо подкрепял Бойко Борисов, а в Нова Загора председателят на общинския съвет от ГЕРБ бе сменен по предложение на мажоритарния кандидат на Атака на тези избори и бе избран нов председател с гласовете на БСП, коментира още Димитров.

Той заяви, че скоро ще напусне и партията.