Разкриха убиеца на възрастната жена в Ямбол
Разкриха убиеца на възрастната жена в Ямбол / Sofia Photo Agency, архив

 

Само за няколко часа ямболските криминалисти задържаха извършителя на жестоко убийство. 42-годишен мъж е в ареста със 72 часова марка “Задържане под стража”.

Разследването е започнало на 22 декември, след 08.30 ч., когато в дежурната част на ОДМВР – Ямбол е получен сигнал от жител на града, че е намерил мъртва 86-годишна жена. Тялото е открито в къщата, в която възрастната жена живеела сама. При извършения оглед, по тялото на жертвата са открити следи от насилие. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ - Ямбол. Установено е, че възрастната жена е нападната и умъртвена  по особено жесток начин, като смъртта е настъпила вследствие на черепно мозъчни травми.

В жилището е проникнато чрез взломяване заключващото устроиство на входната врата. По случая в РУ "Полиция"-Ямбол е образувано досъдебно производство.  Предприети са незабавни оперативно-следствени мероприятия по различни версии за извършване на престъплението.

Действията на екипа от криминалисти, експерти, разследващи полицаи и психолози от Института по психология на МВР са съгласувани с наблюдаващия прокурор от  Окръжна прокуратура. В хода на работа, като водеща се очертава версията за грабеж. За часове криминалистите попадат в следите на извършителя на деянието – М.Д. на 42-години от Ямбол, който е издирен и задържан в късния следобед. Той е криминално проявен и осъждан за кражби, като последната му присъда е от 2010 година.

За да прикрие мотива на престъплението М.Д. е извършил множество действия в дома на жертвата и в последствие.

На 42-годишния ямболлия е повдигнато обвинение и с постановление на Окръжна прокуратура - Ямбол е задържан за срок от 72 часа. Предстои да се внесе искане на М.Д. да бъде взета постоянна марка “Задържане под стража”. Работата по пълното документиране на престъплението продължава.