/ ОДМВР Сливен
Задържани са мъж и жена от София, извършвали кражби на маркови стоки от търговски обекти в цялата страната
Спецакцията е реализирана след проведено разследване на криминалисти на полицията в Сливен и планирани под надзора на Районна прокуратура-Сливен действия.

Разкриха кражба на пари

В резултат на това В.М. на 48 г. и 49-годишна жена са били задържани в момент на кражба на различни артикули – предимно дрехи от търговски обект в Сливен.

Открадната стока е  на стойност около 3000 лева. Установено е, че крадците са разполагали с техническо средство, което им позволявало да свалят защитния механизъм, прикрепен към стоките.

В хода на процесуално-следствените действия в багажника на автомобила, с който са се предвижвали, полицейските служители намерили множество вещи, обект на кражба по същата престъпна схема.

Задържаха две жени за кражба от търговски магазин

Според събраните до момента данни, по идентичен начин двамата са извършвали кражби в цялата страна. Обект на престъплението били известни вериги за облекло, предлагали стоката си в големи търговски вериги.

Размерът на нанесените щети е в процес на установяване. В.М. и И.У. са криминално проявени за кражби. Наложена им е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и са приведени в ОЗ „Следствени арести”-Сливен.
 
Разбиха пощенски клон в Сливен, няма откраднати пари

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което, под наблюдението на прокуратурата, продължава работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на двамата задържани.