Разкриха подпалвач в Ямболско
Разкриха подпалвач в Ямболско / netinfo

През изминалото денонощие служителите от Районно управление на МВР - Тунджа разкриха и извършителя на палеж в частен двор в ямболското село Окоп, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Уличен е 64-годишен мъж от същото село. Сигналът за пожара беше подаден около 23 часа на 19 август. Изгорели са електрическа помпа, ротор и овощни дръвчета. Нанесената щета е около 1 200 лв. Образувано е досъдебно производство.

Ямболските полицаи разкриха  извършителите на две кражби. Едната е от месец май, тази година, когато от частен дом на ул."Резовска" в града беше извършена кражба на мобилни телефони "Самсунг Е 250" и "Нокия", на обща стойност 350 лв. Установените извършители са две момчета от к-с "Райна Княгиня" в Ямбол.

В хода на работата е установено, че единият от тях, в съучастие с други петима непълнолетни от същия квартал, са извършили кражба на два дамски костюма, газов котлон, мъжки костюм, дамска жилетка, мъжко яке, две порцеланови мивки и много други вещи. Общата стойност на щетата е около 500 лв. През месец юли, тази година групата влязла с взлом в новострояща се къща ул."Кап. Петко войвода" в Ямбол.

По двата случая са образувани досъдебни производства в РУ на МВР - Ямбол.