Разкриха мини оранжерия за марихуана в Ямбол
Разкриха мини оранжерия за марихуана в Ямбол / www.sxc.hu

Ямболските криминалисти разкриха мини оранжерия за марихуана. Около 16.30 часа на 26 декември, полицаите са извършили претърсване в избено помещение, на ул. „Независима България". 

Открита е мини оранжерия, с изолация, допълнително осветление, подово отопление и други технически средства, в която са намерени 4 саксии с растения марихуана в начален стадий на растеж.

От проведените издирвателни действия е установено че помещението се ползва от 29 годишен мъж от Ямбол. Същият живее на друг адрес в града, и се е самонастанил в мазето.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

На същия ден около 15.40 часа в района на "Стара автогара", ямболските криминалисти действали незабавно по сигнал за наркопритежание. Задържан е мъж на 26 години от Ямбол.

При извършения му обиск са намерени  12 саморъчно направени цигари и три пакетчета прахообразно вещество. При направените полеви наркотестове веществата са реагирали положително съответно на марихуана и хероин.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. В хода на работа  по случая е установено, че той е участвал и в извършването на кражби в Ямбол и съседни райони.

Работата по документиране на пълната престъпна дейност на задържания продължава.