Разкриха извършителите на два палежа на леки автомобили в Ямбол
Разкриха извършителите на два палежа на леки автомобили в Ямбол / Дарик Сливен, архив

Извършителите на два палежа на леки автомобили, паркирани в различни части на Ямбол са били разкрити, съобщават от Областната дирекция на МВР. Разследванията са започнали преди няколко дни, след извършени огледи на местопроизшествията. На 7 септември около 7:20 часа е възникнал пожар в лек автомобил „Рено Туинго”, паркиран пред блок 18 к-с „Златен рог”. Огънят е нанесъл поражения на предната дясна врата и пластмасова лайсна на автомобила. Изяснено е, че палежът е извършен от 47-годишна жена от Ямбол.

Вторият палеж, на лек автомобил „Фолксваген Венто”, е извършен на 16 септември около 00:10 ч. в к-с „Възраждане”. Огънят е нанесъл значителни щети в предната част на автомобила. В резултат на проведените множество процесуално следствени дейности е разкрит извършителя на умишленото деяние  - 28-годишен мъж от Ямбол. Той е криминално проявен и осъждан.

Продължава работата по изясняване на мотивите за палежите. Двата случая нямат връзка по между си, уточняват от ямболската полиция. Разпитват се свидетели.