/ ОДМВР Сливен
Има задържани при акцията в Котел и Сливен

37 годишен мъж е задържан с  наркотици по време на спецакция в Сливенско.  Намерен и иззет е плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло 2 грама, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин.

По същото време в квартал на град Сливен е извършена проверка на двама мъже на 31 и 32 години и 21-годишна жена. В тях са намерени и иззети общо 7 грама метамфетамин и 5 грама канабис.

При последвалите процесуално-следствени действия на адрес в града полицейските служители намират прекурсори, вещества, материали и предмети, необходими за производството на високорискови наркотични вещества.

От жилището полицейските служители са иззели 7 грама метамфетамин и 5 грама канабис. Четиримата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОД на МВР-Сливен. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен

По време на акцията криминалисти на РУ-Котел извършват проверка на лек автомобил „Форд“, управляван от криминално проявения и осъждан Н.К.(29г.) от град Сливен.

В автомобила са установени криминално проявените Д.Д.(22г.) от град Котел и А.Е.(27г.) от град Бургас. При извършените процесуално - следствени действия в автомобила са намерени и иззети 8 грама метамфетамин. От багажника са иззети торби, съдържащи предмети и вещества от мобилна нарколаборатория.

Котел
ОДМВР Сливен

При последвалите следствени действия в жилищата на Н.К. и Д.Д. в град Котел са намерени и иззети около 2 грама метамфетамин, както и вещества и предмети, които са компоненти от мобилна нарколаборатория за производство на синтетичен наркотик. Тримата са задържани.

Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Работата по досъдебното производство продължава.