Раздадоха стипендии на отлични ученици и студенти
Раздадоха стипендии на отлични ученици и студенти / netinfo

За поредна година, в навечерието на своя празник, Община „Тунджа” удостои със стипендии и еднократно финансово стимулиране ученици и студенти с постигнати високи резултати в образованието, културата, изкуствата и спорта.

Събитието се състоя в голямата зала на общината и съвпадна с представянето на книгата „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913” на академик Георги Марков, посветена на стогодишнината от Балканската война.

В залата бяха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметът Станчо Ставрев, заместник-председателят на общинския съвет Иван Георгиев и гостите академик Георги Марков, д-р Иван Гранитски – писател, публицист, критик и директор на издателство и Любомир Котев – писател и главен редактор на вестник.

В приветствието си към присъстващите ученици, студенти, учители и родители кметът на община „Тунджа” наблегна на факта, че за пета поредна година, със средствата събрани от благотворителност, се раздават стипендии и еднократно финансово стимулиране на най-успешните в образованието, културата, изкуствата и спорта учащи.

С послание за сила, вяра и младежко дръзновение кметът Георгиев завърши приветствието си към младите хора.

При представянето на книгата Иван Гранитски сподели: „Страниците на Историята, написани с кръв, са вечно четливи и четени. Събитията, врязани в народната памет, са незаличими. И, макар че понякога те изглеждат забравени, за това са историците – да ни напомнят и възкресяват събития и герои, и сякаш да питат настоящите поколения: „Достойни ли сте за делата на дедите си?”

Академик Георги Марков сподели пред присъстващите свои мисли и разсъждения за събитията, пречупени през призмата на времето.

След представянето на книгата започна и раздаването на стипендиите и еднократното финансово стимулиране на отличените ученици и студенти.

На настоящата, първа за 2013 г. сесия, бяха удостоени 94 млади хора от община „Тунджа”.

Свидетелствата за присъдените стипендии и еднократно финансово стимулиране бяха раздадени от Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа”, академик Георги Марков и д-р Иван Гранитски.