Растат случаите на насилие между деца
Растат случаите на насилие между деца / netinfo

Повече внимание се обръща на противообществените прояви, извършени от малолетни и непълнолетни лица, отколкото на последствията от тях, заяви пред Дарик Павлина Ангелова – секретар на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Сливен.

Според Ангелова не по-леко е психическото насилие над децата. То остава трайни следи върху психическото и емоционалното преживяване на децата, а раните заздравяват много трудно и бавно. В повечето случаи е необходима и компетентна помощ от специалист.

96 дела е разгледала до момента местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. От тях 84 са вече разгледани, а през следващата седмица ще се разглеждат и останалите, уточни Ангелова.

Образувани са 15 дела за нанесен физически или психически тормоз на потърпевши връстници. Голям е и броят на кражбите и хулиганските прояви.

Не малко са случаите на агресия на деца към деца, това е показателно за нарастващата агресия у децата, коментира Павлина Ангелова и уточни, че 122 деца са обект на възпитание.