Рали „Сливен” 2012 е кръг от IRC шампионата, ще се предава по канал Евроспорт
Рали „Сливен” 2012 е кръг от IRC шампионата, ще се предава по канал Евроспорт / Дарик Сливен

Рали „Сливен" през 2012 година ще стартира като кръг от Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC). Това съобщи директорът на рали шампионата Тодор Чанев. Вече е подписан официалният договор с промотора на IRC. Автомобилната надпревара ще се проведе от 27 до 29 септември. Подготовката е започнала през  месец септември, в момента се уточнява засега къде да се разположи сервизният парк.

Ще бъдат включени нови скоростни етапи – спускане на отсечка „Стара река” и спускане на връх „Българка”. Обмисля се дали в надпреварата през тази година да бъде включен въведеният за първи път през 2011 година специален етап, който се провежда по улиците на града, както и дали откриването и закриването на рали „Сливен” да бъде на стадион „Хаджи Димитър”.

Очаква се в автомобилната надпревара да участват 60-80 екипажа от целия свят и около 50 000 души публика, заяви Тодор Чанев. През трите състезателни дни рали „Сливен” 2012 ще бъде предавано по канал Евроспорт, което е огромна реклама за Сливен, региона и страната, добави Чанев. По телевизията ще върви и спот реклама, рекламираща надпреварата, както и Сливен, и България.

По думите на  координатора на проекта от българска страна Любомир Дренски, рали състезанието ще е празник както за участниците, така и за феновете. Отново предварителна и подробна информация ще бъде помествана на сайта на рали „Сливен”, както и резултати на живо. Видеокадри с високо качество ще проследяват отделните екипажи и ще бъдат поместени на интернет сайта.