Районен съд - Сливен: Лечков е невинен!
Районен съд - Сливен: Лечков е невинен! / Дарик Сливен

Районен съд - Сливен оправда кмета Йордан Лечков по делото за обида, заведено от Илия Георгиев - Манастира. Съдът отхвърли и иска на тъжителя за 50 000 лева нанесени неимуществени вреди и го осъди да плати 5 000 лева на Лечков за разходите за хонорар на адвоката.

Илия Георгиев заведе дело срещу кмета на Сливен за това, че на пресконференция го е нарекъл „измамник". Пред съда Йордан Лечков отново не се призна за виновен и отрече да е имал договорни отношения с тъжителя.

Адвокатът на Манастира - Костадин Костадинов, заяви, че казаното пред журналистите  твърдение на кмета е довело до разстройство на здравословното и психическото състояние на Георгиев. И настоя за 50 хиляди лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на клиента му.

Въз основа на представените доказателства в съдебна зала, Районен съд оправда кмета Лечков, оправда го и по обвинението, че е произнесъл клевети пред местен вестник. Не прие иска за 50 000 лева нанесени неимуществени вреди на Илия Георгиев и го осъди да плати 5 000 лева адвокатски разходи на Лечков.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд  - Сливен.

Илия Георгиев - Манастира бе тъжител и по делото за търговия с влияние срещу Йордан Лечков, по което Старозагорският окръжен съд се произнесе, че кметът е невинен.