Работно посещение на генерал-майор Макс Хейстън в Сливен
Работно посещение на генерал-майор Макс Хейстън в Сливен / Център за подготовка на специалисти

При работното посещение във военно формирование 22220, включващо и Огневи комплекс „Батмиш”,  генерал-майор Хейстън беше придружен от старши лейтенант Майкъл Донован, служещ в Националната гвардия на САЩ и майор Робърт Хенкок – офицер за двустранно сътрудничество в отдел за военносътрудничество в посолството но САЩ в България.

Те се запознаха с основното стрелково оръжие, което е на въоръжение в Българската армия, наблюдаваха изпълнението на контролно упражнение от учебна стрелба с бойни бронирани машини.

На свой ред генерал-майор Тери Хейстън също демонстрира точността на своя мерник и със стрелковото оръжие, и с бойна бронирана машина, което го накара да възкликне: „Това за мен е един незабравим ден – подмладихте ми сърцето!”.

Генерал-майор Хейстън, чийто служебен път е започнал в американската 2-ра бронирана дивизия, 3-ти взвод на 67-ми батальон, като командир на танков взвод, после заместник-командир на рота, логистик в батальон. След последвалата впечатляваща военна кариера, от 1 януари 2010г. генерал-майор Тери „Макс” Хейстън е назначен за 75-ти генерал на Тенеси, отговаря за ръководството на Военния отдел на Тенеси, който включва Сухопътната част на Националната гвардия, Въздушната част, Агенцията за ръководство по време на кризисни ситуации и гвардията на щата Тенеси.