Работа за млади висшисти от програмата „Старт в кариерата“
Работа за млади висшисти от програмата „Старт в кариерата“ / Дарик Сливен, Архив

Стартира процедурата за кандидатстване на безработни младежи в Ямболв общинските и държавни ведомства. Процедурата е част от програма "Старт на кариерата".

Двама младежи ще могат да започнат работа в областната администрация.

Документи за участие в програмата се подават в Дирекция „Бюро по труда“ в срок до 23 октомври.  Подборът се осъществява от съответния работодател. Интервютата с кандидатите ще се провеждат в периода 26 ноември до 10 декември.

Кандидатите трябва да са  младежи до 29 ненавършени години, да притежават висше образование,  да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда” като безработни или заети лица и да не притежават трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

В срок до 23 октомври включително, кандидатите подават в дирекциите “Бюро по труда” по регистрация комплект документи със Заявление за кандидатстване по Програмата, в която посочват ведомствата, за които кандидатстват и съответните работни места.

Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата, а документите се подават лично.