Ясни за победителите в конкурса за коледна картичка в Ямбол
Ясни за победителите в конкурса за коледна картичка в Ямбол / netinfo

Известни са победителите в конкурса на община Ямбол за детска рисунка - проект на коледна картичка, съобщиха от пресцентъра на общината. В конкурса са участвали  близо 200 творби на деца, разделени в две възрастови групи - І-ІV клас и V-VІІІ клас. Рисунките са били оценени комисия, в която с участвали Дона Неделчева, художник, директор на Художествена галерия „Жорж Папазов" - Ямбол; Александрина Игнатова, художник, председател на Представителството на СБХ - Ямбол, Сашо Казанджиев, художник, председател на Дружеството на художниците - Ямбол, както и представители на община Ямбол.

Първа награда при по-малките заслужи Димитър Здравков Иванов, ІІІ клас, СОУ „Св. Климент Охридски", а във втората възрастова група е отличена творбата на Иванела Димитрова Йорданова, Vа клас от същото училище. Победителите ще получат парични награди в размер на 50 лева, а техните рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на Ямбол Георги Славов. Наградите ще бъдат връчени по време на откриването на изложба от рисунки, участвали в конкурса, която ще бъде подредена идните дни в сградата на община Ямбол.

Комисията е избрала и десет рисунки, които ще бъдат отпечатани като коледни картички и ще се разпространяват с благотворителна цел. С това стартира втората поред благотворителна кампания „Подай ръка - спаси живот". И тази година един от начините за набиране на средства за благотворителност е именно продажбата на коледни картички с рисунки на ямболски деца. В първото издание на коледната благотворителна кампания бяха събрани близо 14 хил. лв., като почти половината от тях са от продадените коледни картички.