Ямболска фирма ще отпечатва бюлетините за сливенска област
Ямболска фирма ще отпечатва бюлетините за сливенска област / netinfo

Ямболска фирма ще отпечатва бюлетините за сливенска област. Областна администрация Сливен е избрала процедурата малка обществена поръчка - договаряне с покана, поради невъзможността да бъдат определени предварително техническите параметри.

По предварителна информация броят на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети е бил 34, съобщи секретарят на администрацията Красимир Аврамов. Това налага изработка на бюлетина с дължина 90 см.

Поканените сливенски фирми нямат техническата възможност за изработка на такава дължина. Това наложи и покана на ямболска фирма, уточни Аврамов. В последствие регистрираните партии остават 24, но сливенски фирми не проявяват желание да изработват поръчката. След проведено договаряне предстои да бъде подписан договор с ямболската фирма за отпечатване на бюлетините.

В хода на подготовката на местните избори стана ясно, че дължината на бюлетините и наличието на пликовете, прозрачните урни събират между 200 -250 бюлетини. В тази връзка за област Сливен ще бъдат доставени допълнително 66 прозрачни урни.

При активност 50% те ще са достатъчни за нормално протичане на изборния ден. Тепърва предстои да бъдат получени всички изборни книжа и печати, допълни секретарят на областна администрация.