Пътуващи екипи консултират земеделци
Пътуващи екипи консултират земеделци / netinfo

Информационен ден от кампанията под надслов “Пътуващи екипи за съвети в земеделието - от врата на врата”, която е по програма „Развитие на селските райони 2007-2013” се проведе на 9 октомври в Нова Загора.

Началникът на Общинската служба по земеделие и гори в Нова Загора – инж. Маргарита Димитрова и експерти от Областната служба за съвети в земеделието и от Областна разплащателна агенция в Сливен даваха съвети и консултираха земеделските стопани от общината по въпроси, свързани със стартиралите мерки от Програмата за развитие на селските райони.

„Целта на тази кампания е информацията да достигне до колкото може повече хора – земеделски стопани, животновъди и собственици на гори и те да научат начините за финансиране, които им се предлагат по различните мерки, както и подпомагане на желаещите за развитие в сферата от земеделието. Хората се интересуват главно от изискванията по мярка 121 - „Модернизиране на земеделските стопанства”, дейностите, които се подпомагат по програмата и начините за кандидатстване.”, каза пред Дарик началник сектор в Областна служба за съвети в земеделието – Сливен Красимир Пахов.

На желаещите бе предоставена информация за четирите оси на програмата – за „Подобряване на конкурентоспособността на земеделския и горски сектор”, „Подобряване на околната среда и селската природа”, „Подобряване на качеството на живот в селските райони и разнообразяване на селската икономика” и подходът „Лидер”.