Пътна обстановка
Пътна обстановка / netinfo

Пътищата в област Сливен са проходими при зимни условия. Всички главни пътища са почистени, съобщиха от Пътно поддържане. Всички специални автомобили опесъчават района около Петолъчката и пътищата към Нова Загора и Бургас. В момента се опесъчават планинските пътища в района на Твърдица.

Влажното време образува сутринта поледица по главните артерии в града и пътищата от републиканската пътна мрежа, вътрешните улици в Сливен също са опасни и заради стария лед. В момента нали дъжд. Видимостта е намалена заради мъглата.

По бул. «Банско шосе» участъкът от отбивката от електротехникума към изхода на града е поледица, съобщиха слушатели на Дарик. Колите се движат с 10-15 км. в часа и се е образувала колона.

В планината има частично заснежени и заледени. Затворен е проходът -Твърдица - Елена - затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник". Забранено до края на зимния сезон е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и с тегло над 10 тона по пътя “Сливен – Стара Река”.