Пуснаха тока в сливенските и ямболски села
Пуснаха тока в сливенските и ямболски села / Dariknews, Архив

Пуснаха тока в сливенските и ямболските села, съобщиха от електроразпределителната компания. Подаването на електричество бе нарушеното вследствие на усложнената метеорологична обстановка в Югоизточна Българи.

Във вторник още преди обяд от запад валежите бързо ще спират, най-късно в Североизточна България. През деня ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя отново ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад.

Минималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а в Южна - между минус 5 и 0 градуса. Максимални температури между минус 2 и 3 градуса, в крайните югозападни райони до 5-6 градуса.Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за януари.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг.

Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м - около минус 2 градуса.