Пушка продават в хранителен магазин
Пушка продават в хранителен магазин / DarikNews.bg, архив

Нарушения в два търговски обекта са били установени при съвместна операция от служители на “Икономическа полиция”, КОС и от Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол. Операцията е проведена на 12 декември в търговската мрежа на територията обслужвана от Районно управление "Полиция" – Тунджа. Констатирани са  нарушения в два търговски обекта.

В с. Каравелово, в хранителен магазин, управляван от 64-годишна жителка на селото е установено, че се предлагат хранителни стоки от животински произход и сладкарски изделия с изтекъл срок на годност. В същия обект е констатирано, че се предлага за продажба пневматична пушка с кал. 5,5 мм., без марка, модел и сериен номер. Пушката е иззета с протокол. Спрямо собственика предстои да се вземе отношение по административен ред.

В хранителен магазин, с. Тенево, управляван от 61-годишна жителка на селото, също е установено предлагане на хранителни стоки от животински произход, сладкарски изделия, млечни изделия и ядки с изтекъл срок на годност. Негодните стоки и в двата обекта са описани в констативни протоколи и ще бъдат унищожени. За установените нарушения са съставени актове от инспектор Областната дирекция по безопасност на храните - Ямбол.