Проверяват дали правилно са монтирани рекламните табла в Ямбол
Проверяват дали правилно са монтирани рекламните табла в Ямбол / netinfo

Комисия започва проверка за правилното монтиране на поставените рекламни табели на кръстовище булевард „Европа” в Ямбол. Проверката е разпоредена от кмета на общината. В комисията са включени експерти от Община Ямбол, Областно пътно управление, РПУ Ямбол, сектор КАТ при ОДП и главния архитект. Те ще проверят каква е видимостта на поставените на кръстовището пътни знаци от монтираните рекламни табели.

Експертите трябва да установят законно и незаконно монтираните рекламни табели на кръстовището, както и да бъде установена дали се вижда табела с информация за историческия обект Кабиле, тъй като там има рекламно табло на Shell.

Издадената заповед на кмета на Община Ямбол е във връзка с осигуряване безопасността на движението, видимостта на поставените пътни знаци, насочването на транзитния товарен трафик за направление Лесово, по обходните пътища на Ямбол на кръстовище бул. „Европа” /пътя за Сливен/ - пътя за Кабиле /Безмер/ и постъпила молба от представителя на на веригата бензиностанции, съгласно Закона за движение по пътищата и Наредбата за разполагане на преместваеми обекти на територията на Община Ямбол.