Проверки за кражба на ток се провеждат в Сливен
Проверки за кражба на ток се провеждат в Сливен / sxc.hu

43% е ръстът на разкриваемост на престъпленията на територията на област Сливен до 14 септември, което се доближава до резултатите от същия период на 2011 г. „Надяваме се до края на тримесечието да намалим ръста на престъпността по различните показатели и видове престъпления" - каза директорът на Областната дирекция на МВР - Сливен комисар Никола Геджев.

Наблюдава се леко завишение на битовата престъпност, за сметка на останалите видове престъпления, допълни той. Приоритетите, по които в дирекцията работят през тримесечието, са заявените в годишния план за работа - по безопасността на движението, охрана на гроздобера, организацията във връзка с есенно-зимния сезон.

Комисар Геджев съобщи, че в момента текат проверки съвместно с EVN на територията на Сливен и общината за коректно отчитане на електроенергия. Проверяват се частни домове, фирми, производствени помещения, закусвални и други, места, където очевидно консумацията на електроенергия е голяма, а отчитането - малко. Според комисар Геджев, проверката е във връзка с образувано досъдебно производство.

Комисар Никола Геджев представи част от новото ръководство на полицията в Сливен - главен комисар Добромир Добрев - н-к „Охранителна полиция", главен инспектор Милен Ганчев - н-к сектор „Криминална полиция" и главен инспектор Данаил Илиев - н-к сектор „Охранителна полиция".