Протестът в Сливен е и срещу високите данъци и безработицата
Протестът в Сливен е и срещу високите данъци и безработицата / Дарик Сливен

Шофьори от Сливен, Нова Загора и Ямбол се събраха в Сливен на протест срещу поскъпването на винетките, високите данъци и безработицата.

Протестът в Сливен е и срещу високите данъци и безработицата
netinfo
„Ясно е, че на народните представители не им пука за хората и си правят каквото си искат. Протестът се разраства и е политически. Ние искаме да се прекратим до тук, защото няма политическа партия зад нас. Не протестираме да съборим правителството, а исканията ни са социални", заяви организатора на протеста в Сливен Евгени Веснаков.

Според други участници първо трябва лошите пътища да се подобрят и след това да бъде вдигана цената на винетките. Те предлагат да има алтернативни пътища, по които може да се пътува без винетка.

Участниците в протеста изразиха недоволството си и от повишаване на данъка за недвижими имоти и МПС. „Не може работник да получава 500 лева заплата и да плаща данъци за 450 лв", коментираха още те.

Автошествието премина през булевардите "Хаджи Димитър", Братя Миладинови" , бул "Бургаско шосе", през селата Калояново, Трапоклово, Горно Александрово. Очаква се протестът да приключи около 17 часа на пътен възел „Петолъчката".

Веснаков уточни още, че няма да блокират пътищата и протестите ще продължат, ако се наложи и на Коледа и Нова година.

Протестът в Сливен е и срещу високите данъци и безработицата
netinfo