Протестът срещу дупките по улиците на Сливен ще тръгне от сградата на общината
Протестът срещу дупките по улиците на Сливен ще тръгне от сградата на общината / Дарик Сливен

Обществен контрол над поддържането на уличната мрежа в Сливен ще бъде поискан на протестите на 22 март, съобщиха за Дарик Адриан Димитров и Веселин Димитров - организатори на инициативата.

Първоначално протестът срещу дупките по улиците на Сливен бе обявен пред сградата на общината, а по-късно изместен пред НТС, тъй като от общинска администрация препоръчали, заради изкопите, мястото да не е пред кметството. „Съгласихме се да сменим мястото, тъй като не искаме някой да пострада. Но тъй като много хора знаят, че протестът ще е пред общината, в 12.00 ч. ще се съберем там, ще преминем с плакати по главната улица до сградата на НТС. Там ще очакваме представител на общинска администрация, който да чуе нашите искания: Плащаме данъци и искаме европейски пътища; да има граждански контрол над поддържането на улиците в града" - обясни Адриан Димитров.

Организаторите са категорични, че не са срещу европейските проекти за подмяна на водопреносната и канализационна мрежа и газификацията на града, но недоумяват защо не се прави улица по улица, а бе разкопан целия град.

Те предупредиха, че ако до месец общината не пристъпи към качествено запълване на дупките, ще има нов протест.