Протестна подписка изпращат в София
Протестна подписка изпращат в София / netinfo

Протестната подписка за промени в Студентски град в София ще изпратят до председателя на Народното събрание днес учителите и персонала от 10 СОУ „Й. Йовков” в Сливен. Това е училището, където е учил убитият студент Стоян Балтов и където работи неговата майка.

Над 5000 са събраните подписи под исканията Студентски град да бъде върнат на студентите, да се забрани продажбата на алкохол там, да се затворят увеселителните заведения и на тяхно място да се отворят библиотеки, спортни бази и клубове по интереси за младите хора, да се засили полицейската охрана не само в районите на дискотеките, а и около студентските блокове.

В инициативата са се включили всички училища от град Сливен, от четирите общини в областта – Сливен, Котел, Твърдица и Нова Загора, преподаватели и помощен персонал от детските градини, служители в Районната здравноосигурителна каса, Регионалния център по здравеопазване, Община Сливен, Регионалния инспекторат на МОН, граждани. Подписи в подкрепа на декларацията са пристигнали и от Видин, съобщиха организаторите. Подкрепата е от гимназии в северния град и учреждения.

Декларацията ще бъде изпратена и до Министерски съвет, Министерството на образованието, МВР, омбудсмана на Републиката Гиньо Ганев и до кмета на София Бойко Борисов.