Протестиращите искат решаване на местни проблеми
Протестиращите искат решаване на местни проблеми / Яна Зафирова

 

Информационната кампания за гражданите по проблеми от местен характер ще продължи и в неделя, 24 март, стана ясно на първия етап от кампанията днес. Организаторите на протестите поеха ангажимент да бъде изнесена информация за срещата на областните координатори на Националната гражданска инициатива за обществен контрол в Сливен Женя Колева и Веселин Бонев, както и Симон Милков и двама адвокати с представители на МРРБ. На тази среща на 21 март ще бъдат представени мотивите за искането да бъде намалена цената на водата в общината.

Протестиращите искат решаване на местни проблеми
netinfo

Проблемите ще бъдат решавани един по един, като следващият, на който ще бъде потърсено решение, е състоянието на инфраструктурата в град Сливен и населените места от общината, бе съобщено днес.

Станя ясно още, че организаторите са получили отговор от всички институции, до които са пратили протестната декларация, единство такъв не се е получил от ВиК. Също така те ще настояват гражданите да присъстват на общинските сесии и ако е възможно да участват във вземането на решения. Искат още прозрачност за решенията на общината, като те бъдат изнесени в нейния сайт. Така, според хората, ще има по-голям граждански контрол в общинска администрация Сливен.

Около 50 човека се събраха днес пред сградата на община Сливен, за да се включат в първия етап на информационната кампания