Промяна на движението на  МПС в района на Автогарата в Сливен
Промяна на движението на МПС в района на Автогарата в Сливен / Sofia Photo Agency, архив

Строително-монтажните работи продължават по булевардите ”Стефан Караджа” и „Христо Ботев” в два участъка, северно от Градински мост и в района на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” в Сливен.

Пред завършване е  колектор VІ”,чието заустване е в Главен колектор І  на бул.”Хаджи Димитър” между двете кръстовища с булевардите ”Христо Ботев” и „Братя Миладинови” като предстоят възстановителните работи. Очаква се скоро този стеснен участък на бул. „Хаджи Димитър” да бъде отворен за движение”, съобщи зам.кметът Иван Манчев и допълни, че остават други два участъка по булеварда- кръстовището с бул. „Христо Ботев”, в района на болницата и участъкът в района на автогарата, където движението ще бъде все още затруднено, тъй като продължава изграждането на Дъждопреливник І-8 с отливен канал към река Асеновска.

За да бъде завършен отливният канал се налага днес и утре да се направи промяна на движението в района на автогарата по бул.” Хаджи Димитър”, затворено ще бъде  едното платно за движение по посока от Автогара към ЖП гара- Сливен. Движението ще бъде насочено по улицата от източната страна на автогарата към бул. „Цар Симеон”, а  автомобилите на градския транспорт ще ползват обходен маршрут по булевардите  ”Хаджи Димитър” (автогара), ”Цар Симеон”, ”Илинденско въстание”, Ж.П. гара и обратно по бул. „Хаджи Димитър”, Автогара и център”.

Също така продължават строителните работи на други  две строителни  площадки в централна градска част - на ул. „Й. Щросмайер” и ул.”Дунав” като строителните работи там се изпълняват в график. За строителната площадка в кв. „Клуцохор”, в района на бул. „Тракия” Манчев коментира, че движението не е толкова интензивно както в центъра и строителните работи са съобразени с предварително уточнения график, но друг по-труден предстоящ участък според заместник-кмета е площадката, която ще бъде открита на ул. „Великокняжевска”, особено в района  на ПМГ „Добри Чинтулов” и кръстовището с бул. „Ген. Скобелев”, заради обходните маршрути.

„Все още се обмисля организацията на движение, за да може да се предотвратят трудностите, които може да възпрепятстват движението в тази част на града“, каза Манчев и уточни, че предстои заседание на общинската комисия по безопасност на движението, на което ще се обсъди и приеме последния вариант за промяна на организация на движението в този район. Улица „Великокняжевска“ ще бъде затворена при кръстовището с „Ген. Скобелев“.

Движението ще бъде организирано през северната част на площад „Хаджи Димитър” чрез оформяне на ленти за движение с временни преградни съоръжения. Движението ще бъде насочено от ул. „Г. С. Раковски“ през северната част на площада към бул. „Ген. Скобелев“ в района на Централна поща, като там ще се извършат благоустройствени  дейности на кръстовището, за да може да се осигури безпрепятствено преминаване на МПС в двете посоки, поясни  още заместник-кметът по строителство.