Проходим е пътят между селата Желю войвода и Кабиле
Проходим е пътят между селата Желю войвода и Кабиле / Dariknews, Архив

Проблемът с пътя между селата Желю войвода – Кабиле е решен, съобщи кметът на село Желю войвода Богдан Йорданов. 1 400 метра вече са асфалтирани, а напролет ще бъде довършен и участъкът до границата със село Кабиле. Той увери, че незавършеният участък е фрезован и нормално проходим.

Богдан Йорданов припомни, че пътят Желю войвода – Кабиле е бил разрушен при строителството на автомагистрала „Тракия”. Тежкотоварни автомобили са минавали оттам, извозвайки бетон от базата в с. Желю войвода.

Държавата обаче отказа да ремонтира пътя, тъй като е общинска собственост.„Пътят беше в изключително лошо състояние. Дори селскостопански машини преминаваха трудно. След като държавата отказа съдействие, проведохме разговори с кмета на Сливен Кольо Милев, който обеща съдействие.

Удовлетворен съм, че срещнахме разбиране от ръководството на общината, защото колкото и да иска един кмет на населено място да направи нещо хубаво, ако няма съдействие от общината, нещата не може да се случат“, коментира Йорданов и уточни че чрез него се стига най-бързо до АМ „Тракия” и до  Ямбол.