Заседава Щабът за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи в област Ямбол
Заседава Щабът за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи в област Ямбол / Областна администрация Ямбол, Архив
Двама млади специалисти по Програма „Старт на кариерата“ иска да наеме Областна администрация Ямбол. Заетостта ще започне от началото на 2018 г. В рамките на програмата се осигурява работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование. Програмата е финансирана със средства от бюджета на Министерство на труда и социалната политика, съгласно Националния план за действие по заетостта. Младежите се наемат за срок от 9 месеца.

Търсят се млад специалист  завършил „Право“ за дирекция Административно правно обслужване, финанси и управление на собствеността и специалист с професионално направление Информатика и компютърни науки; Комуникационна и компютърна техника; Електротехника, електроника и автоматика за дирекция Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост.

„През годините Програма „Старт на кариерата“ се доказа като успешен модел за професионално стартиране на завършили млади специалисти и натрупване на първи административен опит“, коментира областният управител Димитър Иванов

. В Областна администрация Ямбол от стартирането на програмата през 2002 година до сега са назначени и работили 35 млади специалисти. Една част от тях са продължили своето професионално развитие в администрацията, други се реализират успешно в други сектори на администрацията и бизнеса.