Проект „Разбираема България”
Проект „Разбираема България” / netinfo

Работна среща по проект „Разбираема България” ще се проведе днес в Областна администрация – Сливен. Основната му цел е да се установят ясни и твърди правила за изписване на българските собствени имена на латиница, съобщиха от областна администрация.

На срещата ще се направи представяне проекта, ще се разгледа Наредбата за общите правила за организация на административното обслужване и ще се изнесе информация за състоянието на сайтовете на общините и териториалните звена на централните администрации в област Сливен.

Сайтът на Областна администрация – Сливен е един от малкото сайтове на областни администрации в страната, напълно отговарящ на наредбата за транслитериране и с информация, поднесена на четири езика.

На участниците ще бъдат раздадени информационни дипляни и плакати в помощ на транслитерацията на българските собствени имена на латиница, информационни брошури за новите ни права след влизането на България в Европейския съюз и дипляни за предлаганите от администрациите електронни услуги.