Продължава ремонтът в центъра на Сливен
Продължава ремонтът в центъра на Сливен / Дарик Сливен

Ремонтът в центъра на Сливен продължава в южната и западна част на площада около общината. Завършват се подземните комуникации и се изгражда конструктивната част на зелените площи. Заради изграждането на бетоновите настилки в следващите няколко дни ще бъде ограничен достъпът до зала „Май”. В сградата на общинската администрация ще се влиза от източната страна. За читалище „Зора” ще се преминава от страната на Съдебната палата.

Следващата седмица започва изграждането на зелените площи от Стария бряст и бившето кино „Българка”. Участъците ще бъдат оградени, но ще се осигури преминаването на пешеходци. Следващият етап на строителство е от бившето кино „Българка” до НТС.

От миналата седмица се работи по последния етап на проекта – от НТС до „Розова градина”. Разрушават се асфалтовата настилка и тротоара. След като се изградят подземните комуникации ще започне конструкцията на новата настилка.

Предвидена е нова организация на движението в следващите дни по улица „Гео Милев”. Ще се затвори движението през сега съществуващия проход. Автомобилите ще могат да завиват на дясно или ще паркират около възможните места в участъци около ул. „Гео Милев”.  Временно се затваря и паркингът, западно от жилищната сграда на бул. „Братя Миладинови”.